Loopt je klant steeds vast?

Het controleren van het rantsoen kan helpen!

Niet passende voeding kan een rede zijn waardoor "problemen" steeds terug komen

We weten dat voeding essentieel is voor de paarden. Iedere paardeneigenaar voert hun paard uit volle liefde. Je probeert je klanten zo goed mogelijk te helpen maar soms komen dezelfde "problemen" steeds weer terug. Je weet dat voeding een grote rol speelt en dat daar misschien aan aanpassing in nodig is. 

Wat er vaak gebeurd

  • Paarden eigenaren voeren vol uit liefde maar zien eigenlijk door de bomen het bos niet meer
  • de kast staat vol met verschillende supplementen 
  • Het paard krijgt een schepje van dit, een handje van dat.
  • weten of het voer wat je nu voert wel het juiste is

Onze rantsoenanalyse geeft jou inzicht en duidelijkheid

Mineralen 

Voldoende mineralen zijn belangrijk om het lichaam goed te laten functioneren. Tekorten en overschotten kunnen zorgen voor blessures of ziektes. 

Vitaminen

Vitaminen zijn belangrijk voor de algemene gezondheid en afweersysteem van het paard. Tekorten maar ook overschotten kunnen schadelijk zijn.

Energie

Energie is nodig om fit en happy te zijn. Een overschot aan EWPa (energie waarde paard) kan zorgen voor overgewicht en power en een tekort voor lusteloosheid en gewichtsverlies.

Eiwitten

Ontdek of het paard genoeg eiwitten binnenkrijgt om de darmen goed te laten functioneren en om de spieropbouw te stimuleren en te behouden.

Suikerberekening *optie

Kom erachter waar het meeste suiker uit het rantsoen vandaan komt. 

Antwoord

Krijg antwoord op je vraag en advies hoe het rantsoen van je paard kunt optimaliseren zodat je paard fit, happy en gezond is en blijft!

We volgen deze 3 stappen

Stap 1: Met de gegevens van het paard berekenen we de voedingsbehoefte

Ieder paard is anders. Om een goede berekening te maken hebben we daarom enkele gegevens van je paard nodig. Hierbij kun je denken aan:

  • De naam, het ras, schoftgrootte, gewicht & de leeftijd
  • Hoe de week van je paard qua arbeid eruit ziet
  • maar ook een stukje medische geschiedenis is belangrijk

Stap 2: Het huidige rantsoen geeft inzicht hoeveel het paard binnen krijgt.

Als tweede kijken we naar het huidige rantsoen wat het paard op dit moment krijgt. Krijgt het paard hooi of kuil? Krijgt hij krachtvoer, en zo ja, van welk merk en hoeveel krijgt hij per dag?.


Onze mening: "Goed is goed ".  Dus als het huidige rantsoen prima bij de behoeftes van jouw paard past, dan moet je het niet willen veranderen. Hooguit wat kleine aanpassingen.

Stap 3: We gaan berekening en geven advies

Nadat we alle informatie hebben verzameld, gaan wij achter de schermen aan de slag met de berekening. Allereerst gaan we aan de hand van de gegevens van het paard de behoefte uitrekenen. Daarnaast zetten we de gegevens van het rantsoen. Hieruit kunnen we zien of het rantsoen passend is en of het paard overschotten of juist tekorten heeft.  Deze uitslag krijg de klant ook in de mailbox + een advies hoe het rantsoen geoptimaliseerd kan worden.

Wie zorgt er voor de rantsoen analyse?

 Ondersteuning voor eigenaren en dierenartsen.

Oprichtster Larissa Vermeulen (op de foto rechts) is al jaren werkzaam in de paardenwereld. Tijdens haar opleiding tot Paraveterinair dierenartsassistente stond de wetenschap al hoog op het lijstje. Zo zijn er laboratorium trainingen gevolgd, mag ze zich veterinair voedingsconsulente noemen en ook de opleiding tot sportmasseur en instructeur voor paarden heeft voor extra kennis gezorgd.


Als Paraveterinair had ze al veel mee mogen kijken achter de schermen bij dierenartsen. Het is dan ook extra leuk dat ze met het voedingscentrum voor paarden eigenaren maar ook dierenartsen en andere professionals kan ondersteunen.

Wat anderen zeggen over de rantsoenanalyse

Ik kon zelfs minder gaan voeren!
De uitslag van de rantsoenanalyse was echt verrassend! Het huidige voer sloot toch minder goed aan bij mijn paard dan ik dacht. Ook de oplossing was eigenlijk simpel. Ik kon zelfs minder voeren! Mijn paard was verder fit, maar toch merk ik zoveel verschil!
Nadia - Flex
Nu weet ik zeker dat ze niets tekort komt,

Wat een zoektocht is het tegenwoordig met paardenvoeding. Zoveel merken en zoveel verschillende meningen. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Gelukkig kon Larissa mij door de analyse vertellen wat bij mijn paard past.


Nu heb ik voer waar mijn paard niet te heet van wordt maar waarbij ik zeker weet dat ze niets tekort komt!

Anne - Fina
En ze zijn niet merk gebonden. Dit vindt ik ook erg fijn!

Mijn paard staat op een paddock-Paradise en krijgt onbeperkt ruwvoer. Ik wil ook geen krachtvoer geven maar ik wil ook niet dat hij iets tekort komt.


Ik heb al meerdere adviezen gevraagd bij verschillende merken, maar die adviseerde toch krachtvoer. Gelukkig vertelde Larissa dat het niet nodig is om krachtvoer te geven in onze situatie maar dat het wel belangrijk is dat Karel genoeg mineralen binnen krijgt om zijn gezondheid te verbeteren. 


De rantsoen analyse zou ik iedereen aanbevelen want het laat je precies zien wat je paard nodig heeft. En ze zijn niet merk gebonden. Dit vindt ik ook erg fijn!

Maddy - Karel

Wist je dat je binnen 2 dagen na de intake de uitslag al krijgt?

Na het invullen van de intake is het voor ons tijd om te gaan rekenen en analyseren. Binnen 2 dagen is er een uitslag waarmee je verder kunt
Laten we de intake en analyse inplannen! 

We voeren ook rantsoenanalyses uit via dierenartsen & professionals 

Paardenkliniek de Waert 

Joyce Vijverberg - Chiropractor 
Sonja van der Sar - Paardenarts

De rantsoen analyse zorgt ervoor dat jij

  • een vinkje kan zetten achter het onderwerp voeding omdat dat geoptimaliseerd is.
  • Het paard voldoende voedingsstoffen binnen krijgt zodat jullie verder kunnen trainen of de eigenaren kan helpen door middel van andere behandelingen.

Wat kost een rantsoenanalyse?

Rantsoen Analyse

Weet wat je paard eet

€65,-
€ 55,-

Laten we het rantsoen van jouw paard bekijken en optimaliseren!

De rantsoen analyse kan enkel aangevraagd worden met toestemming en uit naam van de eigenaar.